TwitterFacebook

Celler Cooperatiu, l'esperit de Rubí

El Celler Cooperatiu va ser, al llarg de dos terços del Segle XX, un punt neuràlgic d'activitat econòmica, trobada i intercanvi per als habitants de Rubí gràcies, sobretot, a l'empenta d'un grup de pagesos propietaris de vinyes, a una iniciativa empresarial vehiculada a través del cooperativisme i a la genialitat de l'arquitecte Cèsar Martinell.
 

La industrialització, la revalorització del sòl i la pèrdua de pes de l'activitat agrícola com a motor econòmic, van fer minvar el paper del Celler Cooperatiu com a eix vertebrador de la vida dels rubinecs fins al seu tancament definitiu a finals dels vuitanta.
Però l'edifici ha perdurat i s'ha rehabilitat convertint-se en un equipament per a tota la ciutadania de Rubí, que ha de trobar els elements necessaris per convertir-lo en un espai viu, en un punt de trobada, dinamització i intercanvi, aquest cop a través de la cultura, però sense perdre de vista els seus orígens al voltant de la viticultura. 

Crestavisual a Most Festival 2014

El Most Festival 2014 està perfilant la seva programació i aviat començaran a sonar els primers títols. La secció collita, una de les més característiques ja que recull la producció audiovisual de temàtica vitivinícola, projectarà enguany 22 treballs entre documentals, pel•lícules de ficció i vídeos promocionals. La seva procedència segueix essent molt variada i arriba de països com Estats Units, França, Sud Àfrica, Hongria, la República Txeca, Xile o Itàlia. Pel que fa a Catalunya, s'hi veuran reflectits els territoris del Penedès, el Pla del Bages, l'Empordà, el Priorat i també Mallorca.

La secció Collita ha rebut enguany un total de 46 peces de 13 països diferents. Al llarg del mes d'agost, el comitè de selecció format per Ramon Nadal, Arantxa Decara, Jesús Urgell, Toni Mestres i la productora audiovisual Centset, ha fet la selecció dels millors treballs que competiran a concurs i optaran a un dels sis guardons del Most Festival 2014: Gran Premi del Jurat (valorat en 1.000 euros), Premi al millor treball de ficció, Premi al millor treball documental, Premi Arrels, Premi Projecció internacional i Premi al millor espot de publicitat. El lliurament dels premis tindrà lloc el diumenge 16 de novembre en l'acte de cloenda del festival.

Read 465 times Last modified on Dimecres, 20 Maig 2015 10:30